Hejtman Jiří Čunek podepsal po volbách odkup pozemků pro novou nemocnici

15. 10. 2020
Hejtman Jiří Čunek podepsal po volbách odkup pozemků pro novou nemocnici

Stávající hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek schválil a podepsal smlouvy na odkup pozemků pro výstavbu nové nemocnice v hodnotě téměř 42 milionů korun. Piráti považují takové jednání za nezodpovědné a nemorální vzhledem k tomu, že o budoucnosti nové nemocnice měla rozhodnout až nově sestavená koalice.

Na základě výpisu z registru smluv došli Piráti k zjištění, že v den, kdy budoucí koalice Zlínského kraje podepsala memorandum o spolupráci, podepsal stávající hejtman Jiří Čunek kupní smlouvy na pozemky potřebné k výstavbě nové nemocnice v hodnotě 42 milionů. „V první moment jsem byla naprosto šokovaná zjištěním, že pan hejtman nepočkal, aby o budoucnosti nemocnice rozhodla až nová koalice na základě odborných dat. Teď budeme muset nejprve řešit problémy, které zde pan Čunek zanechal a až poté se budeme moct soustředit na další záležitosti. Vzhledem k tomu, že úkolem nového vedení kraje bude v první řádě řešit situaci koronanirové epidemie, považuji to za políček nově vznikající koalici,” shrnula budoucí pirátská náměstkyně Hana Ančincová.

„Já osobně považuji jednání hejtmana za velmi nezodpovědné, nemorální a hlavně egoistické. Pan hejtman si potřeboval prosadit své a šel přes mrtvoly, jde vidět, že mu opravdu na našem kraji nezáleží,” dodal místostarosta města Kroměříže a krajský předseda Pirátů Vratislav Krejčíř, který dlouhodobě vystupuje proti stávajícímu prosazování nové nemocnice bez odborných dat.

Piráti dlouhodobě poukazují na nutnost pořízení oponentního posudku na výstavbu nové nemocnice a apelují, aby se politici rozhodovali na základě tvrdých dat, nikoliv na základě svých domněnek.

Jaromír HorkýJaromir Horky

Jaromír Horký